„HACSuNK”

2019.03.28. 07:00

Új közösségi helyi akciócsoport alakult Nagykanizsán

A városi szervezetek és kulturális intézmények összefogásából alakult meg a „HACSuNK” közösségi helyi akciócsoport. A célokról és a tervekről tegnap szakmai fórumon beszéltek a református egyházközségnél.

Benedek Bálint

Hella Ferenc és Lehota János a közösségi helyi akciócsoport munkájáról szóló fórumon

Fotó: Benedek Bálint

Elhangzott: a CLLD (közösségi szinten irányított helyi fejlesztések) program keretében megvalósuló együttműködés legfontosabb célja a helyi közösségfejlesztési stratégia szerint az, hogy munkaszervezete révén összefogja a közszolgáltatások, valamint a kultúra területén működő kanizsai szervezeteket.

Hella Ferenc református lelkipásztor az akciócsoport munkaszervezetének vezetőjeként elmondta: fontos, hogy a helyi szervezetektől érkező igényekre, ötletekre és elgondolásokra közösen odafigyeljenek. Ezek megvalósításához pályázati lehetőségeket kínálnak, így téve komplexszé a közösségi munkát.

Hella Ferenc és Lehota János a közösségi helyi akciócsoport munkájáról
szóló fórumon Fotó: Benedek Bálint

– Új kezdeményezésről van szó, mely a meglévő partnerek mellé tárt karokkal vár újabb szervezeteket is – tette hozzá Hella Ferenc. – Olyan projektek megvalósításán dolgozunk, amelyek előbbre viszik és gazdagítják Nagykanizsát.

A helyi közösségfejlesztési stratégiáról Lehota János, a KULCS Egyesület vezetője beszélt. Kiemelte: tíz olyan általános programpontot javasolnak együtt, amelyek az itt keletkező problémák, hiányosságok kezelését, illetve erősségek további felépítését jelenti.

– Többek közt szeretnénk két belvárosi, kulturális intézményt létrehozni, melyek főleg fiatalok centrumai lennének – fogalmazott. – Itt tanulásra, hobbitevékenységre és a szabadidő eltöltésére is lehetőség nyílna. Fontosak a családok, nekik programokat szerveznénk, főleg az egészség és a sport területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában