Szegény sorsú fiataloknak

2019.03.30. 07:00

Tehetségeknek szól a Mindszenty Alapítvány ösztöndíja

A Szombathelyi Egyházmegye katolikus püspöki hivatala pénteken sajtótájékoztatón számolt be a Mindszenty Alapítvány ösztöndíjprogramjáról.

Arany Horváth Zsuzsa

A rendezvényen vendégként részt vett Zalaegerszeg alpolgármestere, Gecse Péter is, aki elmondta lapunknak, hogy a Mindszenty Alapítvány egyházmegyei kezdeményezésre jött létre, s tegnap – vasi politikai vezetők, honatyák, és a Szombathely város vezetését képviselők jelenlétében – ismertette a most induló ösztöndíjprogramot.

A lehetőséget szerény anyagi körülmények között élő, de tehetséges és tanulni vágyó fiatalok – általános és középiskolások – számára hirdeti meg az alapítvány, hogy segítse tanulmányaik sikerét. Tíz hónapos támogatásról van szó, amelynek feltételeiről szombattól az egyházmegye püspöki hivatalának honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Az alapítvány mecénásként számít minden, a célokkal egyetértő szervezetre, önkormányzatra – adományokkal, felajánlásokkal támogatható az ösztöndíj. Az eseményen szó esett a pápalátogatás miatt nagy érdeklődéssel kísért pünkösdi csíksomlyói zarándoklatról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában