Kutyajó Kalandok

2019.03.16. 18:14

Születésnapi parti a Zalai Kutyasuliban

Születésnapi partit rendezett szombaton a Zalai Kutyabarátok Egyesülete terápiás csoportja a Vágóhíd utcai kutyasuliban. A programon terápiás kutyák közreműködésével ügyességet és együttműködést igénylő feladatokat oldhattak meg a családok.

Magyar Hajnalka

Baráth Bence és Baráth Máté a Zserbó névre hallgató terápiás kutyával Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

- Egy éve működik hiánypótló játszóházunk, a KutyaJó Kalandok, amelynek keretében terápiás kutyákkal vehetnek részt foglalkozásokon havonta egy szombaton a megyei könyvtárban az érdeklődő családok – mondja Tolnai Tímea, a játszóház szakmai vezetője. – Örömünkre nagy az érdeklődés, Zalaegerszeg mellett a környező kistelepülésekről is sokan érkeznek. Az egy éves születésnapunk alkalmából most szabad térben, a Zalai Kutyasuliban hirdettünk partit. Bemutatjuk a különböző kutyás sportokat, valamint a városban tartott kutyák számára kidolgozott életmód programokat, amelyek segítenek kiélni, levezetni a kedvencek természetes ösztöneit. Ezek között szerepel például a városi „terelést” szimbolizáló tréning, ahol birkák helyett fitness labdákat terelgetnek az ebek.

Baráth Bence és Baráth Máté a Zserbó névre hallgató terápiás kutyával Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A gyerekek kipróbálhatták a terápiás kutyák irányítását is, bár többen közülük inkább személyesen igyekeztek végrehajtani az olyan feladatokat, mint csőben mászás, karikán átugrás...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában