Vendég hagyományőrzők segítettek elkergetni a telet

2019.03.13. 09:00

Mohácsi busók riogattak Kerkabarabáson

Busók színesítették a falu farsangi rendezvényét. Az elmúlt hétvégén mohácsi hagyományőrzők riogatták a falubelieket és a környékbeli kíváncsiskodókat.

Gyuricza Ferenc

Szőrgúnya és rémisztő álarc – ilyenek az igazi busók

Fotó: Gyuricza Ferenc

A méltán világhírű mohácsi hagyomány őrzői most jártak először a zalai településen. Vidáné Kerese Zsuzsanna kerkabarabási polgármester elmondta: személyes ismeretség révén vették fel a kapcsolatot két mohácsi busó csoport tagjaival, s a meghívással az volt a szándékuk, hogy azok a helyi lakosok is kapjanak ízelítőt a busójárás hangulatából, akiknek nem adatott meg, hogy az eredeti helyszínen tekintsék meg a farsangi forgatagot.

Szőrgúnya és rémisztő álarc – ilyenek az igazi busók
Fotó: Gyuricza Ferenc

A program utcai felvonulással kezdődött, a menetet a vendégek vezették, a hat szőrgúnyába bújt, s rémisztő álarcot öltött férfit, valamint a hozzájuk csatlakozott két hölgyet az ugyancsak jelmezes falubeliek követték. Ezt követően Nagy Attila, az egyik mohácsi hagyományőrző vetített képes előadás során a busójárás néprajzi és történeti eredetével ismertette meg az érdeklődőket – persze már civilben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában