Lezárják a "régi" átkelőt

2019.03.01. 07:00

Felújítják a Mura-hidat, ezért ott nem lehet majd átlépni Horvátországba

Az Országos Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Főosztálya tájékoztatása szerint a Letenye – Goričan I. közúti határátkelőhely (azaz a „régi” átkelő) március 18. és július 31. között zárva lesz a Mura-híd felújítása miatt.

Horváth-Balogh Attila

Tavasztól nyár közepéig teljesen megszűnik a forgalom a régi határátkelőn Fotó: ZH Archívum

A Letenye – Goričan I. közúti határátkelőhelyen jelenleg az autóbusz-forgalom kivételével a személyforgalom és a teherforgalom határátléptetésére van lehetőség. A Mura-híd átépítésének, felújításának időszakában előbbi forgalmi kategóriák átléptetésére a Letenye – Goričan II. autópálya határátkelőhelyen kerülhet sor. A teherforgalom ellenőrzésére az autópálya határátkelőhely autóbusz forgalmi sávjában, a személyforgalom ellenőrzésére pedig a személyforgalmi sávokban lesz lehetőség. Alternatív, elkerülő útvonalként az ORFK Határrendészeti Főosztálya a barcsi közúti (itt a tehergépjárművek súlykorlátozás nélkül léphetnek ki Horvátországba), valamint Berzence közúti határátkelőhelyet javasolja, ahol viszont a tehergépjárművekre 20 tonnás súlykorlátozás érvényes. A másik lehetséges kerülő útvonal az M70-es autóút Szlovéniába vezető szakasza.

Tavasztól nyár közepéig teljesen megszűnik a forgalom a régi határátkelőn Fotó: ZH Archívum

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában