Megkóstolták a tavaly szentelt szőlő borát

2019.03.19. 07:00

Csapatépítő túrán vettek részt a polgárőrök a Besenyő-Öreghegyen

„Vigadj, ne csak dolgozz!”– adták ki a jelmondatot Besenyő-Öreghegyen a polgárőrök és útnak eredtek, hogy csapatostól betérve barátaik pincéjébe, megkóstolják a gazda tavalyi borát.

Fincza Zsuzsa

Szeghy Csaba Tamás Garamvölgyi György szőlőjével együtt megáldotta egész Öreghegyet Fotó: Fincza/Zalai Hírlap

– Kicsit elcsépelt szó már a csapatépítés, de nálunk többszörös jelentése van. Nemcsak az egyesületet kovácsolja szorosabb egységbe, de a pártolóink is érezhetik, hogy teljes értékű, megbecsült tagjai a közösségnek. Éppen ezért az idén a hagyományőrző szőlő- és hegyszentelést egyik leglelkesebb pártolónk, Garamvölgyi Gyuri bá’ birtokán tartjuk – fogalmazott szombaton délután a civil szervezet immár 5. bortúráján Dancs István, a Besenyő és Öreghegy Polgárőr Egyesület elnöke, hozzátéve, az ilyen egységes, egymás értékeire is ügyelő csapattal szemben kevés az esélyük a zsiványoknak.

Szeghy Csaba Tamás Garamvölgyi György szőlőjével együtt megáldotta egész Öreghegyet Fotó: Fincza/Zalai Hírlap

Ezt hangsúlyozta Milei József is, aki a szíves vendéglátás után elmondta, hogy a tolvajok korábban rendszeresen feltörték a borospincéjét, a polgárőrség megalakulása óta viszont nem történt betörés a hegyen. Abban is oroszlánrészük van, hogy a gazdák nemcsak a saját, hanem a szomszédok birtokát is szemmel tartják, és azonnal szólnak, ha valami nincs rendben.

Garamvölgyi György és kedves felesége szőlőjével együtt az egész Öreghegyet, gazdáit és boraikat ezúttal is Szeghy Csaba Tamás plébános áldotta meg.

– Az idén vendégeink is vannak – újságolta Borsos József, az egyesület főszervezője. – Fábián István elnök vezetésével elfogadták a meghívásunkat az Andráshidai Borbarát Kör képviselői, s hamarosan az egész közösség ellátogat Öreghegyre. Mi a borászszakmai tapasztalataikat vesszük át, ők pedig tanulmányozhatják, hogyan lehet beizzítani SZEM-et, a szomszédok egymásért mozgalmat.

Ráesteledett a túrázókra, míg a Dancs-pincétől a Sebestyén-hajlékig vezető öt-hat kilométeres úton végiglátogatták a két tucat birtokot, és mindenütt megkóstolták a gazda büszkeségét, a tavaly hasonló­képpen megszentelt szőlőből készült borát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában