A gyáva - egy drogos fiatal érzéseit közvetíti

2019.03.27. 09:00

Az összes zalai gimiben látható a kábítószerfüggők írásai alapján készült darab

Március végétől rendhagyó programsorozat indul Zala megye összes gimnáziumában. Az országban már sok helyen nagy sikerrel bemutatott A diákok A gyáva című darabot tekinthetik meg, amely egy drogos fiatal érzéseit közvetíti.

Pásztor András

Scherer Péter Gellén Melindának és Balogh Lászlónak mesél az előadásról

Fotó: Szakony Attila

A Kovács Krisztián, Sche­rer Péter, Gyulay Eszter és Surányi Judit nevével fémjelzett darab valós eseményeken alapszik. Kábítószerfüggők írásai alapján készült, de az alkotók a saját eseteiket és történeteiket is beépítették a szövegbe. Az előadás korszerűen, a fiatalok nyelvén beszél a drogfogyasztás problémáiról.

Scherer Péter Gellén Melindának és Balogh Lászlónak mesél az előadásról
Fotó: Szakony Attila

– Valójában az előadás egy drogfüggő fiú monológja, amelyet csak néha szakít meg az apjával folytatott beszélgetés – mondta a keddi elő­adást megelőzően Scherer Péter, a darab rendezője s egyik szereplője. – A darab folyamán a fiatal fiú – akit Kovács Krisztián játszik – mesél érzéseiről, a családjához fűződő ellentmondásos kapcsolatáról és arról, hogy hogyan kezdett el drogozni. A cikk folytatását Zalai gimikben…

Az előadást kedden Nagykanizsán, a Batthyány- és a Mező-gimnáziumban mutatták be. Gellén Melinda, a megyei pedagógiai szakszolgálat főigazgatója elmondta: a zalai „turnéra” egy uniós pályázat adott lehetőséget. A pozitív kicsengésű darab a szenvedélybetegség problémája mellett a rossz kommunikáció hibáit is elénk tárja. Az apa és fia közti félreértések, az egymás melletti elbeszélések tipikus példái jelennek meg. – Az előadás valós problémákat feszeget, ezért is láttuk örömmel vendégül – fogalmazott Balogh László, a Batthyány igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában