A leendő fejlesztésekről is szó esett

2019.03.28. 10:00

Áprilistól dr. Farkas Tibor a rendőrség új vezetője Lentiben

Építési telkek kialakításáról és a Lenti Rendőrkapitányság elmúlt évi tevékenységéről is tárgyalt a városi képviselő-testület szerdai soros ülésén.

Korosa Titanilla

Egyhangúlag elfogadta a testület a rendőrkapitányság beszámolóját. A képviselők emellett megköszönték a Lenti rendőrkapitányi posztjáról leköszönő dr. Vajda Gábor alezredes munkáját. Április 1-től a kapitányságot dr. Farkas Tibor alezredes vezeti majd.

Tárgyaltak az ülésen lakótelkek kialakításáról is, ami két területrészt érintene: az egyik az Akácfa utcától északra, a másik a lenti-hegyi bekötőúttól nyugatra és a Liponyak-pataktól délre fekvő beépítetlen rész.

A leendő fejlesztések megvalósíthatóságának feltétele, hogy a város településrendezési tervében az érintett területek megfelelő övezeti besorolással rendelkezzenek, valamint az ingatlanok megközelíthetősége, a közlekedési kapcsolatok kialakíthatóságának vizsgálata is megtörténjen. Elhangzott az is, hogy a közművesített lakótelkek kialakításának felülvizsgálata során szükséges feltárni a déli városrész teljes úthálózatát, és napirendre tűzni a megyei és országos hosszú távú fejlesztési elképzelések között szereplő elkerülő útra történő becsatlakozás lehetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában