A női gondoskodás nélkül a világ káoszba fulladna

2019.03.12. 07:00

A hölgyeket köszöntötték Gutorföldén

Az elmúlt hétvégén a helyi férfiak lepték meg műsorral a hölgyeket nőnap alkalmából.

Korosa Titanilla

Borbélyné Kovács Erika iskolaigazgató kínálja a férfikórus tagjait előadásuk után

Fotó: Korosa Titanilla

Több éve hagyomány a településen, hogy márciusban ünnepséget szerveznek nőnap alkalmából, majd ezt a helyi lányok és asszonyok viszonozzák is az uraknak a férfinapi rendezvénnyel.

Az idei nőnapi meglepetésekre is sokan voltak kíváncsiak, megtelt a művelődési ház színházterme az érdeklődő vendégekkel. A hölgyeket a program kezdetén Nyakas István polgármester köszöntötte verssel és dicsérő szavakkal.

Borbélyné Kovács Erika iskolaigazgató kínálja a férfikórus tagjait előadásuk után Fotó: Korosa Titanilla

– Hiába írták le sokan és hiába próbálták megfejteni, a nő mégis örök titok marad. Titok, mert mi férfiak, noha a világ kezdete óta szeretnénk megérteni a női lélek rejtelmeit, elérhetetlenségét, varázslatos gazdagságát, minden alkalommal megdöbbenünk rajta. De titok azért is, mert maguknak a nőknek, akik talán legkönnyebben választ adhatnának erre a kérdésre, száz fontosabb dolguk van az életben, minthogy véget vessenek ez irányú tépelődéseinknek. A női lélek, a női szív és a gondoskodás szebbé alakítja a világot, élhetővé teszi a mindennapokat. A női lét legdrágább ajándéka a szeretet, az elfogadás, melyek nélkül a mai, őrült tempóban vágtató világunk hamar káoszba fulladna – fogalmazott Nyakas István.

A polgármester szavai után a helyi férfiakból összeállt, Gutori Betyárok néven bemutatott kórus nótákkal szórakoztatta a közönséget, előadásukkal nagy sikert arattak. Utánuk az ugyancsak helyi Bogdán Rikárdó lépett fel, aki Pápai Joci Origo című dalát adta elő, s közben bemutatta a kannával való dobolást is. Az est további részében a Suhancok együttes lépett színpadra a nőnapi vigasságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában