Információs napot tartottak a megyeszékhelyen

2019.02.13. 07:00

Ötmilliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek 2019-ben

A Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) égisze alatt 5 milliárd forintra pályázhatnak idén a civilek.

Magyar Hajnalka

Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár tájékoztatja a zalaegerszegi fórum résztvevőit Fotó: Seres Péter

Forrás: Archív

Fotó: Seres Péter

Ezt Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára mondta tegnap, amikor csapatával megérkezett a Zala Megyei Civil Információs Centrum által szervezett tájékoztató napra.

A civil szervezetek jelene, jövője című rendezvényre több mint 60 szerveződés regisztrált. A programon Balaicz Zoltán polgármester mondott köszöntőt, majd előadások következtek egyebek közt a jogszabályi változásokról, a NEA összevont és egyszerűsített pályázatairól, s a résztvevők gyakorlati útmutatást is kaptak a pályázati felületek kitöltéséhez.

Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár tájékoztatja a zalaegerszegi fórum résztvevőit Fotó: Seres Péter

Szalay-Bobrovniczky Vince megyeszékhelyi előadásában kitért arra is, hogy jelentős könnyebbséget jelent a civil szervezeteknek az összevont és egyszerűsített pályázati forma. Felhívta a jelenlévők figyelmét néhány fontos dátumra: az összevont pályázatokat február 24-ig kell benyújtani, az egyszerűsített pályázatok pedig február 25. és március 29. között adhatók be. Elhangzott: utóbbi forma a „kicsiket” támogató újdonság, lényege, hogy 200 ezer forinthoz szinte automatikusan hozzájuthat az a civil szervezet, amelynek bevétele nem haladja meg az 5 millió forintot, pénzügyei rendezettek, feladatköre pedig regionális.

A zalai civil szervezetek egyébként tavaly pályázati aktivitás tekintetében a nyolcadik helyre pozicionálták magukat a húszból. A 2190 zalai szervezetből 561 pályázott, ebből 179 nyert, összesen közel 100 millió forintot. Az eredményességet jelző adat a 16. helyre sorolja a megyénket. A helyettes államtitkár szerint ennek az is oka lehet, hogy Zalában más forrásokból is képesek támogatást szerezni maguknak a civilek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában