21. századnak megfelelő körülmények

2019.02.18. 10:00

Modernizálták az orvosi rendelőt Liszón

A település művelődési házában működő orvosi rendelő korszerűsítésére nyert 11 millió forintot az önkormányzat, melyből a 21. századnak megfelelő körülményeket alakítottak ki.

Benedek Bálint

Novák Csaba büszke az újonnan elkészült, modern és tiszta orvosi rendelőre Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A művelődési ház bő 25 évvel ezelőtt épült, s bár külsőre újszerű intézményről van szó, az orvosi rendelő az évek során elavult. Nagyobb esőzésekkor az ablakok mellett beszivárgott a víz, az ajtók nem zártak rendesen. Sőt korábban az akadálymentesítést nem végezték el, ám mára szükségszerűvé vált, hiszen egyre több idős, beteg ember látogatja a rendeléseket. Novák Csaba polgármester szerint elöregedő faluként fontos számukra, hogy normális, modern körülményeket biztosítsanak a rendelőben is.

Novák Csaba büszke az újonnan elkészült, modern és tiszta orvosi rendelőre Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

– Az Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című pályázaton 11 millió forintot nyertünk, mely során komplex felújítást végezhettünk el – ismertette a településvezető. – A könnyű megközelíthetőség mellett kicseréltük a nyílászárókat, a burkolatot, a világítást pedig modernizáltuk. Sőt dr. Dömötör Károly és a gyermekorvos, dr. Bencze Mária részére új orvosi eszközöket is beszereztünk. Továbbá az önkormányzat saját költségvetéséből vizsgálóasztalt vásárolt, valamint a helyiségeket klímaberendezésekkel láttuk el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában