Komfortosabb körülmények

2019.02.25. 11:30

Közel félmilliárdból fejlesztik az iskolákat Nagykanizsán

A Nagykanizsai Tankerületi Központ illetékességi területének több oktatási intézményében zajlottak, illetve zajlanak fejlesztések, melyek azt a célt szolgálják, hogy a diákok komfortosabb körülmények között tölthessék a napi tanulóidőt.

Horváth-Balogh Attila

Képünkön Árok János a kiskanizsai általános iskola egyik vizesblokkját csempézi. Ehhez hasonló beruházások több oktatási intézményben is zajlottak az elmúlt időszakban

Fotó: Horváth-Balogh Attila

Mint azt Magyar Ferenctől, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatójától megtudtuk, a beruházások egy része már megvalósult, más részével pedig május végéig kell végezniük a kivitelezőknek.

– A fejlesztések többsége a tavalyi költségvetésünk terhére, illetve pályázati forrásból realizálódik, összesen közel 450 millió forint ráfordítással – mondta lapunknak Magyar Ferenc. – Az elmúlt időszakban felmértük az intézmények műszaki állapotát, s az intézményvezetőktől is folyamatosan érkeznek jelzések arra vonatkozóan, hogy az adott iskolában milyen munkálatokra van szükség. Nyilván vannak prioritások, tehát az egyes feladatokat fontosság szerint rangsorolva, ütemezve hajtjuk végre. Ugyanakkor arra is igyekszünk figyelmet fordítani, hogy mindhárom hozzánk tartozó járás intézményei érezzék a törődést, egyet sem szeretnénk elhanyagolni.

Képünkön Árok János a kiskanizsai általános iskola egyik vizesblokkját csempézi. Ehhez hasonló beruházások több oktatási intézményben is zajlottak az elmúlt időszakban
Fotó: Horváth-Balogh Attila

Magyar Ferenc jelezte: a 450 millió forintos beruházási csomag keretében kapott új nyílászárókat a nagykanizsai Dr. Mező Ferenc Gimnázium, ahol a vízelvezető rendszer komplett cseréje, illetve a vizesblokkok felújítása is megvalósult. A következő időszakban, tavasszal kerül sor a zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskola tetőjavítására, a lapos tető szigetelésére, de hasonló beavatkozás várható a szepetneki Királyi Pál ÁMK és a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium egyik épületrésze esetében is. A nagykanizsai Péterfy-iskolában is nagy volumenű korszerűsítés valósul meg, hiszen ott több évtizedes elmaradást kell pótolni. Szintén a vizesblokkok újulnak meg a letenyei Andrássy-, illetve a kiskanizsai iskolában.

– A keszthelyi Vajda-gimnáziumban pedig komplett nyelvi labort alakítunk ki. Itt az intézményvezető úr már tavaly jelezte, hogy nagyot lendítene az idegen nyelv oktatásán egy ilyen beruházás, s most lehetőség nyílt erre – tette hozzá az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában