Kapcsolat a világgal

2019.02.22. 10:00

Digitális Jólét Pontot alakítottak ki a külsősárdi kultúrházban

A közösségi informatikai szolgáltatások megteremtése érdekében hozott létre úgynevezett Digitális Jólét Pontot az önkormányzat, a kultúrház egyik helyiségében.

Gyuricza Ferenc

Bazsika Ferencné, Tánczos Mária és Bazsika Ferenc az informatikai bázison

Fotó: Gyuricza Ferenc

A fejlesztést pályázati támogatással valósította meg a mintegy hetven lakosú település.

Gasparics Győző polgármester elmondta, hogy mi­után a községet elsősorban időskorúak lakják, akik a korszerű informatikai eszközök kezeléséhez gyakran igényelnek segítséget, ezt a megoldást találták a legjobbnak.

Bazsika Ferencné, Tánczos Mária és Bazsika Ferenc az informatikai bázison Fotó: Gyuricza Ferenc

– Amikor tudomásunkra jutott, hogy ezerötszáz Digitális Jólét Pont létesülhet az országban, azonnal az indulás mellett döntöttünk – mondta a polgármester. – Ezáltal ugyanis lehetőséget tudunk biztosítani a helyieknek, hogy kapcsolatot tarthassanak az elszármazott, az ország távolabbi részén, vagy akár külföldön élő családtagjaikkal, de egyéb informatikai szolgáltatások (szövegszerkesztés, fotónyomtatás, elektronikus levél írása) feltételeit is megteremtettük.

A falu különböző eszközök (számítógép, okostelefon, tablet, nyomtató, projektor) használatbavételére kapott lehetőséget. Emellett vezeték nélküli közösségi internet is létesült a faluközpontban, így akár az erre járó turisták is rácsatlakozhatnak a világhálóra. A pályázat hároméves fenntartási kötelezettséget ír elő az önkormányzat számára, ám Gasparics Győző azt mondja, azt követően is meg kívánják tartani az informatikai bázist.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában