A diplomás munkanélküliség az egészségügyben nem jellemző

2019.02.01. 12:00

A PTE Egészségügyi Kar Zalaegerszegi Képzési Központjában is várják a diákok jelentkezését

Idén a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központjában az egészségügyi szervező alapképzési szak 7 féléves képzésére várják a diákok jelentkezését.

Varga Lívia

Itthon és külföldön is elismert szakemberek végeznek a karon Fotó: PTE

Az egészségügyi szervező alapszakon a választható szakirányok az egészségturizmus szervező, az egészségbiztosítás és az egészségügyi ügyvitelszervező. – Olyan szakembereket képzünk, akik a turisztikai intézményekben, az egészségügyben és a humánbiztosításban zajló folyamatok törvényszerűségeit megismerve ellátják e területek informatikai, gazdasági és adatszolgáltatási tevékenységeit – fogalmaz dr. Császár Gabriella, a képzési központ igazgatója.

– Örömteli, hogy évek óta töretlen az érdeklődés az ápolás és betegellátás alapképzési szak 8 féléves gyógytornász szakiránya iránt. A gyógytornász-fizioterapeuta szakemberek a megelőző, gyógyító, gondozó és rehabilitációs munkában vesznek részt. A karon belül lehetőség van mesterképzésen továbbtanulni, akár doktori fokozat is elérhető saját Egészségtudományi Doktori Iskolánkban. Az intézmény része a több mint 650 éves múlttal rendelkező Pécsi Tudományegyetemnek, ami garanciát jelent a minőségre. A zalaegerszegi képzési központ egy kis közösség családias légkörrel, remek tanárokkal és bőséges kollégiumi férőhellyel.

Itthon és külföldön is elismert szakemberek végeznek a karon Fotó: PTE

– Jelenleg közel 400 hallgatónk van, 90 százalékuk állami ösztöndíjas képzésben folytatja tanulmányait. Két épületben 160 fő kollégiumi ellátását biztosítjuk kedvező áron. A városban működő felsőoktatási intézményekkel számos közös szakmai és szabadidős programot szervezünk az önkormányzat támogatásával. Március 29-én rendezik meg az Egészségturizmus Kiállítás és Konferenciát, amelyre minden érdeklődőt várnak. S a kar és a képzési központ életében is jelentős esemény a XXV. Kari Tudományos Diákköri Konferencia, amelyet május 10-11-én tartanak.

– Január elején biológia és egészségügyi alapismeretek tárgyból ismét elindult térítésmentes, 14 hetes online érettségire felkészítő tanfolyamunk, melyhez utólag is lehet csatlakozni – tájékoztat az igazgató. Számos ösztöndíj várja a hallgatókat, így a Bursa Hungarica mellett a Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíj, továbbá tanulmányi és kutatási ösztöndíjak. Szociális támogatásokat is igénybe lehet venni. Ezen túlmenően az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Ösztöndíja is igényelhető, amely két féléven át félévente 320.000 forint. A külföldi ösztöndíj- lehetőségek révén pedig a hallgatók egy-egy félévet más országok kampuszain tölthetnek.

– A diplomás munkanélküliség az egészségtudományi területre nem jellemző – emeli ki dr. Császár Gabriella. – A PTE Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményei alapján hallgatóink 95 százaléka sikeresen elhelyezkedett. Karunkon 3-4 év alatt itthon és külföldön is elismert, jó elhelyezkedési lehetőséget biztosító oklevelek szerezhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában