Számvetés és tervek

2019.01.14. 16:00

Újévköszöntő fogadást tartottak Vonyarcvashegyen

Termelői piac kialakítását is tervezi a település- többek erről is szólt Péter Károly, Vonyarcvashegy polgármestere újévköszöntő beszédében, a péntek este megtartott fogadáson.

Keszey Ágnes

Szalóki Flórián és Péter Károly az újévköszöntő fogadáson

Fotó: Keszey Ágnes

A település életében meghatározó vállalkozások, intézmények, civil szervezetek és a környező települések képviselőit várta újévi koccintásra Péter Károly polgármester, aki visszaemlékezett, szavai szerint számvetést adott a 2014 óta eltelt időszakról is. Részletesen szólt a tavaly megvalósult fejlesztésekről: a Helikon és a Rákóczi utcában megtörtént a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése, a konszolidációs pályázatból járdákat építtek, utakat újítottak fel, a strandon is történtek beruházások, s felújították a világháborús emlékműveket.

Szalóki Flórián és Péter Károly az újévköszöntő fogadáson
Fotó: Keszey Ágnes

Az idei feladatokat is sorolta: kezdetét vette a Polgármesteri Hivatal épületének korszerűsítése, terv egy termelői piac kialakítása, a strandi járda felújítása, s pályázatot adtak be a vonyarci kápolna felújítására. A rendezvény vendége volt Szalóki Flórián közlekedési operatív programokért felelős helyettes államtitkár is, aki köszöntőjében közlekedési fejlesztésekről szólt. Többek között arról az elképzelésről, hogy elektromos vontatású vonattal körbe lehessen menni a Balaton körül, s említette a balatoni bringakörút fejlesztésének tervét is. Az újévköszöntő beszédek és a sikeres esztendőre való koccintás után kötetlen beszélgetéssel folytatódott az est.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában