folyamatosan figyelik az előrejelzéseket

2019.01.23. 08:34

Már tisztítják a havas utakat Nagykanizsán

Nagykanizsán tegnap este 21.30 óra körül kezdett apró pelyhekben esni a hó.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

 

A Netta-Pannonia Kft. közterület gondozási vezetője, Csendes Tamás elmondta: már előzetesen figyelték az időjárás előrejelzést, ezért azonnal reagáltak a kialakult helyzetre.

- Két nagyobb és két kisebb hóekével felszerelt hókotróval tisztítottuk az utakat, valamint a járdákat – folytatta. – Ma reggel a buszmegállókban és a gyalogátkelő helyeken is elvégeztük a síkosság-mentesítést.

 

Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap
Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap
Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Jelenleg nem esik, Csendes Tamás szerint folyamatosan figyelik az előrejelzéseket, s reagálnak. Egyelőre latyakosak az utak, s azt kérik mindenkitől, hogy a körülményeket figyelembe véve óvatosan közlekedjenek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának tájékoztatása szerint a megyében eddig 3-5 centiméter friss hó esett. A Zala megyei, összesen 1845 kilométernyi közúthálózaton hat mérnökségükön keresztül majd 200 szakemberük dolgozik váltott, 12 órás műszakokban a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon, illetve annak koordinációján. A munkákat 47 nehézgépjárművel, 10 rakodógéppel és 10 hómaróval végzik. Kedd reggeltől közel 640 tonna sót és 41620 liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki a síkosságmentesítési munkáink során. A főutakon sónedves, latyakos burkolattal találkozhatnak a közlekedők. A mellékutak hókásásak, ezek megtisztításán is ütemezetten, folyamatosan dolgoznak.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása alapján tegnap Zalasárszegen, valamint Murakeresztúron csúszott bele az árokba egy-egy menetrend szerinti autóbusz. Egyik esetben sem sérült meg senki, s a műszaki mentést követően mindkét jármű folytathatta útját. A Zala Megyei Rendőr-főkapitánysághoz főleg kisebb anyagi kárral balesetekről érkezett bejelentés. Az egyik nagyrécsei fogadónál történt könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset, ahol feltehetően a havas úton megcsúszott személygépkocsi ütközött a szemből érkező másik autóssal.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában