A múlt év nagy pillanatai

2019.01.03. 17:00

Kilencedszer nyílik meg a Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás

Javában zajlanak a Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás előkészületei, amelynek már kilencedik alkalommal ad otthont a Hevesi Sándor Színház.

Magyar Hajnalka

Az idei kiállítás logója Fotó: ZH Archívum

A közönség ezúttal is Katona Tibor, Pezzetta Umberto, Seres Péter, valamint a Zalaegerszegi Sajtófotó Pályázat válogatott képeivel találkozhat.

A 2018 közéleti, kulturális és sporteseményeinek emlékezetes pillanatait, no meg a hétköznapok optika elé kínálkozó felvillanásait felvonultató tárlat január 21-én, 17.30-kor nyílik meg. Köszöntőt mond Balaicz Zoltán polgármester, a kiállítást és a fotósok munkáját Szabolcs Péter szobrászművész méltatja. A három profi fotós tavalyi terméséből leginkább emberközeli pillanatok kaptak helyet a válogatásban, ám drónos felvételek is megjelennek, Pezzetta Umberto jóvoltából. Ők összesen 73 munkával szerepelnek a tárlaton.

Az idei kiállítás logója Fotó: ZH Archívum

A kiállításhoz kötődő pályázatot ötödik alkalommal hirdették meg. A zsűri (Szabolcs Péter mellett Benkő Sándor, Varga György és Ohr Tibor fotóriporterek) 28 pályázó közül 20 alkotását válogatta be a kiállításra. Arra azonban, hogy melyik három kép kapja meg a zsűri díját, valamint hogy kinek ítélik oda a Sajtófotósok Díját, csak a megnyitón derül fény.

A kiállítás 2019. február 20-ig várja majd az érdeklődőket az egerszegi színház nézőtéri előcsarnokában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában