Lerajzolom a családom

2019.01.28. 08:00

Jutalmazták a rajzpályázat legügyesebb résztvevőit Egerszegen

A család jegyében zajlottak az események szombaton a Keresztury művelődési központban, ahol évtizedes hagyományt követve rendezte meg a József Attila tagkönyvtár az általános iskolásoknak meghirdetett versmondó versenyt. A rajzpályázat eredményét is kihirdették.

Arany Gábor

A Lerajzolom a családom című pályázaton első hellyel díjazott diákok: Kocsis Bozsóka Dóra (balról), Boráros Júlia és Mazur Liak

Fotó: Katona Tibor

Nitsch Erzsébet, a tagkönyvtár vezetője elmondta: 13 városi és környékbeli iskolából 138 diák jelentkezett a versmondók versenyére, valamint 204 rajzos pályamű érkezett. Ez évben a család került a középpontba, a könyvtár munkatársai válogatták ki a témához kapcsolódó műveket, számosat a mai szerzők verseiből, és ezek szolgálhattak a rajzok alapgondolatául is.

A Lerajzolom a családom című pályázaton első hellyel díjazott diákok: Kocsis Bozsóka Dóra (balról), Boráros Júlia és Mazur Liak Fotó: Katona Tibor

Több diák mindkét megméretésre benevezett. A rajzokról szólva Németh Miklós grafikusművész kiemelte, megragadóak voltak a spontán, absztrakt, több pers­pektívát egyszerre alkalmazó technikák. A kis rajzművészek munkájukért mind oklevelet kaptak, ezenkívül 12 különdíj és 12 dobogós helyezés talált gazdára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában