Még 107 millió áll rendelkezésre

2019.01.28. 07:00

Folytatódhat a nagykanizsai foglalkoztatási projekt

Három évvel ezelőtt indult el az a foglalkoztatási paktum a városban, amelynek keretében a hátrányos helyzetű csoportok munkaerőpiacra jutását segítették. Most a program folytatására nyílt lehetőség.

Pásztor András

Mint azt Héhl Gina projektmanager elmondta: a paktum első szakaszában 300 főt vontak be különféle munkaerő-piaci szolgáltatásokba, ezek közül 91 fő bértámogatásban is részesült, azaz legalább fél éven keresztül a foglalkoztatásuk is megoldottá vált.

– Tapasztalataink szerint a bértámogatásban részesülők közel 30 százaléka a támogatási időszakot követően is aktív maradt, ami komoly sikert jelent – mondta Héhl Gina, majd hozzátette: a foglalkoztatási projekt folytatására 107 millió forint áll rendelkezésre.

– Ebből az összegből további 100 főt szeretnénk bevonni a munkaerő-piaci szolgáltatásokba, ahol többek között álláskeresési technikákat sajátíthatnak el a résztvevők. Emellett azt is vállaltuk, hogy 50 fő számára bértámogatást nyújtunk, ami a munkáltatóknak és a munkavállalóknak egyaránt előnyt jelent.

Mint azt megtudtuk: a foglalkoztatási paktum második szakaszában – 12 hónapos időszak – szintén a munkavállalás terén hátrányos helyzetűnek számító csoportokat – pályakezdők, roma származású emberek, gyesről visszatérő édesanyák – támogatnak. A Bajza utca 2. szám alatt működő irodában akár személyesen is lehet érdeklődni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában