Platform is készül

2019.01.31. 07:00

Digitális átállás – Pályázatot nyújtott be Nagykanizsa

Közvetlen uniós forrásra nyújt be pályázatot a város önkormányzata, hogy elősegítse a helyi és környékbeli kis- és középvállalkozások digitális átállását.

Pásztor András

Az elnyerni remélt, hárommillió eurós keretből többek között egy digitális szolgáltató platformot is működtetne majd Nagykanizsa.

Az előzményekhez tartozik, hogy körülbelül egy évvel ezelőtt elindult egy labor kialakítása a Pannon Egyetem kanizsai kampuszán, ahol elsősorban a gyártásautomatizálás modellezését végzik. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a konkrét cégek gyártási folyamataihoz szoftverek készülnek, amelyek segítségével bemutatható, miként hatna a termelésre egy adott egység automatizálása.

Emellett olyan szolgáltatói platform is létrejönne, amely elősegítheti a helyi vállalatok együttműködését bizonyos szegmensekben, például a munkaerő-kölcsönzés vagy az anyagbeszerzés terén. Ezt az önkormányzat működtetné, sőt egyfajta katalizátor szerepet is vállalna, hogy összehozza a gazdasági szereplőket, s új lehetőségeket biztosítson az együttműködésre.

A kanizsai ötlethez számos partner csatlakozott: Sormás, Szepetnek és Nagyrécse önkormányzata mellett a kanizsai kamara, az egyetemi kampusz, illetve a Magyar Fejlesztési Bank. A projekt megvalósításában részt vesz a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap is, mint szakpolitikai támogató. Sikeres pályázat esetén már szeptembertől indulhat a projekt megvalósítása. A finanszírozás 3 éves időtartamra szól, de a legfontosabb célok egyike, hogy ez az újszerű digitális szolgáltatás önfenntartó legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában