Helyiektől helyieknek

2018.12.20. 07:00

Tizenöt éves hagyomány már a gelsei jótékonysági akció

Játékok, könyvek, gyermek- és felnőtt ruhák közül válogathattak szerdán a rászorulók a Petőfi Sándor Emlékkönyvtárban lezajlott karácsonyi jótékonysági adományosztáson.

Benedek Bálint

Jakabfiné Bársony Judit a felajánlások közt segít válogatni Lakatosné Baranyai Ilonának

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Ottjártunkkor nyitották ki éppen az intézményt, már a lépcsőn sokan álltak, s ezután is szinte egymásnak adták a kilincset az emberek. Az önkormányzat 15 éve rendezi meg a karácsony előtti gyűjtést, mellyel a nehéz helyzetben lévőkön segítenek. A helyi családok összefogásának hála, az idén is rengeteg jó minőségű gyermek és felnőtt ruhanemű, meleg kabátok, társasjátékok, plüssfigurák, valamint könyvek között lehetett válogatni. Jakabfiné Bársony Judit a könyvtár vezetője elmondta: az asztalokon felhalmozott holmikat elnézve valóban kitettek magukért a gelseiek, ami azt jelenti, hogy fontosnak érezték a segítségnyújtást.

Jakabfiné Bársony Judit a felajánlások közt segít válogatni Lakatosné Baranyai Ilonának
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A gelsei, Lakatosné Baranyai Ilona szinte minden évben eljön a jótékonysági akcióra. Elégedett és hálás, ugyanis a felajánlásokba mindig szép, szinte bolti minőségű dolgok kerülnek. Ezúttal a karácsonyfa alá meleg ruhákat, kabátot és játékokat választott a négyéves unokájának, Rékának.

A bibliotéka vezetője hozzátette: ebben az évben a Princivil Értékmentő Egyesület közreműködésével Boldogság doboz címmel gyűjtőakciót hirdettek, melyre ugyancsak több felajánlás érkezett, például egy vállalkozó több üveg mézzel érkezett. A cipősdobozokba elhelyezett ajándékokat az iskola 30 hátrányos helyzetű diákja kapja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában