Megtartó ereje van

2018.12.03. 07:00

Hatvan éve hallhatják a szlovéniai magyarok a Muravidéki Magyar Rádiót

Kettős jubileumot ünnepel idén a Szlovéniában élő magyar nemzeti közösség elektronikus médiája, hiszen a Muravidéki Magyar Rádió 60, míg a Hidak című televíziós műsor 40 éve indult.

Gyuricza Ferenc

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes fergeteges műsort adott Fotó: GYF

Az évfordulók kapcsán péntek este nagyszabású ünnepi műsort tartottak. Ennek díszvendége s egyik szónoka Marjan Sarec miniszterelnök volt, aki egykor szintén a Szlovén RTV munkatársaként dolgozott. Ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, mindannyian felelősséggel tartozunk a békés együttélésért, ugyanakkor a határon túl élő nemzettársainkat is fontos támogatnunk.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes fergeteges műsort adott Fotó: GYF

A magyar állam nevében Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte az ünnepelteket. Mint mondta: a hallgatóhoz az éteren, a nézőhöz a tévéképernyőn keresztül eljutó magyar szónak megtartóereje van. Ezután köszönetet mondott a szlovén államnak, hogy a Muravidéken élő magyarság anyanyelvén kaphat hírt az ország és a térség történéseiről, hozzátéve: a magyar állam is támogatja külhoni nemzettársainkat, s ebben kulcsszerep jut a magyar nyelvű médiának. Az ünnepi műsort a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a volt Honvéd Táncszínház gálaelő­adása zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában