kalandáriumot

2018.12.07. 14:00

Göcseji kalandozó: Mesékkel járhatjuk be a falumúzeumi portákat

Az öreg malom boldogsága címmel mesés kiállításvezető kiadvány jelent meg a skanzenről a Göcseji Múzeum gondozásában.

Magyar Hajnalka

Németh Miklós, Zóka Gyula, Marx Mária, Balaton László, Balaicz Zoltán, Varju András, és dr. Kostyál László a falumúzeumról szóló mesekönyvvel Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A gyerekeknek szánt göcseji „kalandáriumot” csütörtökön mutatták be sajtótájékoztató keretében. Az összejövetelen Balaicz Zoltán polgármester bevezetőjében örömét fejezte ki, hogy tovább gazdagodott a megyeszékhely imázsát építő, gyerekeknek szóló kiadványok sora, hiszen korábban már egerszegi kifestőkönyv és társasjáték is napvilágot látott. A mostani, ezer példányban megjelent mesekönyvből a jótékonyság jegyében a családok átmeneti otthonában élők is kapnak ajándékba.

Németh Miklós, Zóka Gyula, Marx Mária, Balaton László, Balaicz Zoltán, Varju András, és dr. Kostyál László a falumúzeumról szóló mesekönyvvel Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A folytatásban dr. Kostyál László, a Göcseji Múzeum igazgatóhelyettese a kiadvány múzeumpedagógiai lehetőségeit vázolta, Varju András falumúzeumi osztályvezető pedig a kötet megszületését övező, jó szellemű közösségi munkát dicsérte. A mű finanszírozásához ugyancsak közösségi formát választottak, magánemberek és vállalkozások egyaránt kedvvel álltak az ügy mellé.

A mesék szerzője, Balaton László köszönetet mondott az alkotótársaknak, Varju András szerkesztőnek, Marx Mária néprajzi lektornak, Németh Miklós grafikusnak, a fotókat készítő Horváth Lillának és Zóka Gyulának, valamint a borítót tervező Tóth Norbertnek. A szép kivitelű kötet tizenkét, néprajzi ismeretekkel megtűzdelt mesét tartalmaz, végigkövetve a falumúzeum portáit és az év hónapjait ugyancsak. A kalandos történeteket a nyári kézműves­táborokban készült rajzok illusztrálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában