rajtuk múlik az ország jövője

2018.12.08. 14:00

A családok védelméről szól a nemzeti konzultáció

Az ellenzék most sem támogatja a családokat segítő intézkedéseket – mondta pénteken Cseresnyés Péter miniszterhelyettes a nemzeti konzultáció kapcsán tartott sajtótájékoztatóján.

Pásztor András

Cseresnyés Péter parlamenti államtitkár Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

– Megdöbbentő, hogy az ellenzék támadja a családvédelmi nemzeti konzultációt, egyes képviselők odáig merészkednek, hogy összetépik a kérdőíveket és erre buzdítják az embereket is – figyelmeztetett Cseresnyés Péter parlamenti államtitkár, aki szerint: ha az ellenzék megtehetné, megint elvenne a gyermekes családoktól és inkább a bevándorlókat támogatná.

Cseresnyés Péter parlamenti államtitkár Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Cseresnyés Péter felelevenítette: az ellenzék korábban sem támogatta a családokat segítő intézkedéseket, így például a családi adórendszert, az adókedvezmények növelését. Nem szavazták meg a hároméves gyes visszaállítását, a gyed-extra bevezetését, és a családok otthonteremtési programját sem támogatták.

– A Fidesz–KDNP számára mindig is a gyermek volt az első – fogalmazott a parlamenti képviselő. – Mi nem migránsokra, hanem a magyar gyermekes családokra szeretnénk alapozni az ország jövőjét. Ezért készek vagyunk további intézkedésekre és ehhez várjuk az emberek véleményét. Ez a lényege a családok védelméről szóló nemzeti konzultációnak, ezért arra kérek mindenkit, hogy töltse ki a kérdőívet és december 21-ig küldje vissza válaszait, észrevételeit, amit egyébként ez idáig mintegy 773 ezren már meg is tettek. PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában