A cél az állampolgári aktivitás erősítése

2018.11.29. 10:00

Workshop zalai civil szervezetek számára Nagykanizsán

Civil találkozások – történetek és hálózatok címmel work­shopot rendez civil szervezetek számára jövő kedden a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület.

Horváth-Balogh Attila

Illusztráció: pixabay.com

Fotó: pixabay.com

A Halis István Városi Könyvtár földszinti előadótermében december 4-én 16 órától sorra kerülő rendezvényre tegnap sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet Budavölgyi Kálmán, a házigazda Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület ügyvezető elnöke és Lengyel Ervin, a szervezet által működtetett civil iroda gazdasági vezetője.

Mint azt Budavölgyi Kálmán hangsúlyozta: a Civil Találkozások célja a kapcsolatépítés, a megyében működő civil szervezetek közti ismerkedés és a közös gondolkodás arról, hogyan lehetne magasabb szintre emelni a civil összefogást, az állampolgári aktivizmust. Elsőként a házigazda egyesület mutatkozik be, melynek ügyvezető elnöke a civil irodát ajánlja a résztvevők figyelmébe, egyúttal arra is buzdítva őket: hozzanak létre hasonló „ügyfélpontokat”, nyissanak jobban a lakosság felé.

A nagykanizsai civil iroda az elmúlt időszakban nagy segítséget nyújtott a városlakóknak például a háztartási gépcsere-program kapcsán. Majd a Zalai Falvakért Egyesület vezetője, Szeder-Kummer Mária a zalai falvakban 2019-ben is megvalósuló Learning Enterprises programról beszél. A továbbiakban pedig az Ökotárs Alapítvány képviselői ismertetik közösségépítő tevékenység megvalósítására kiírt pályázatukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában