Népfőiskolai találkozó

2018.11.27. 20:00

Öt éve indult el a zalaegerszegi dr. Papp Simon tagozat

Öt éve kezdte meg működését a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum égisze alatt a dr. Papp Simon Népfőiskolai Tagozat.

Magyar Hajnalka

Tóth János sétával egybekötött tárlatvezetést is tartott az olajipari múzeumban Fotó: Katona Tibor

Fotó: Katona Tibor

A jubileumot kedden szakmai tapasztalatcserével ünnepelte a MOGIM. Tóth János, a múzeum igazgatója elmondta, a Gyenesdiási Köz-Kultúra Alapítvány, valamint a Lenti Települési Értéktár képviselői számoltak be népfőiskola jellegű munkájukról, s megismerkedhettek egy Vasváron körvonalazódó népfőiskolai beruházás terveivel is.

Tóth János sétával egybekötött tárlatvezetést is tartott az olajipari múzeumban Fotó: Katona Tibor

A műhelybeszélgetés keretében természetesen a házigazda Papp Simon Népfőiskola eredményeiről is szó esett. Kitűnt, öt éve a nyitó programon Lezsák Sándor volt a vendég, s azóta közel ötven rendezvényt tartottak. A népfőiskola és a közel ötven éve működő múzeum jól kiegészíti és erősíti egymást, emelte ki Tóth János.

A MOGIM technikai múzeumként elsősorban a kőolaj- és a földgázkitermeléssel, valamint a bányászattal kapcsolatos értékfeltárásra koncentrál, ám a kapcsolódó népfőiskola jóvoltából szélesedik az ismeretterjesztés palettája, hiszen számos további tudományterület, valamint a művészetek különböző ágai is méltó szerepet kaphatnak programjaikban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában