Szakmákról, testközelből

2018.11.23. 13:00

Nyílt napot tartott a kanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskola

Nagykanizsa Pályaválasztást segítő nyílt napot tartott a Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskola. A leendő középiskolásokat érdekes, gyakorlati bemutatókkal is várták tegnap.

Szabó Zsófia

Varga György szakoktató (középen) önvédelmi ismereteket tanít a diákoknak Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Ápolónők, rendészek, informatikusok „bőrébe” is bújhattak a program keretében a továbbtanulás előtt álló fiatalok. A gyakorlati bemutatók mellett, a képzésekre történő jelentkezésről is tájékoztatták a diákokat és szüleiket.

– Az iskolánkat korábbi tanítványaink segítségével is bemutattuk – mondta el Laukó Emőke igazgató. – Olyanok közreműködésével, akik szakmát tanultak nálunk és később sikereket is értek el e területeken. Példaként szolgálhatnak a jövő generáció számára a tekintetben is, merre induljanak az általános iskola befejeztével. Hisz 14 évesen sokan tanácstalanok ebben a kérdésben.

Varga György szakoktató (középen) önvédelmi ismereteket tanít a diákoknak Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A nyílt nap arra is lehetőséget adott, hogy a hiányszakmák felé orientálják a tanulókat.

– Évekig nem tudtunk például kőműves szakot indítani, mivel nem volt jelentkező – fogalmazott az igazgató. – Szerencsére ma már van érdeklődés az építőipar iránt. Olyan szakmák „mozgatják meg” a fiatalokat, amikről tudják, hogy van rájuk igény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában