Prevenció

2018.11.08. 08:00

Ingyenes téli vezetéstechnikai tréninget tartanak Zalaegerszegen

Téli vezetéstechnikai tréningre várják az érdeklődőket november 10-én, szombaton 9 órától a megyeszékhely Decathlon áruházának parkolójába.

Arany Gábor

A 17 óráig tartó ingyenes közlekedésbiztonsági napon egyebek mellett az ütközések, illetve vadbalesetek szimulációját mutatják be, ki lehet próbálni az úgynevezett részeg szemüveget is.

Ezenkívül a téli gumi használatáról hangzanak el információk, bemutatják a hólánc felszerelésének mikéntjét, és mód lesz a KRESZ-ismereteket is ellenőrizni. Ezenkívül a téli, jeges útviszonyokat szimuláló bolygókerekes járművel is lehet próbautat tenni. Tájékoztatás hangzik el majd a balesetek esetén szükséges teendőkről is. A programra várják a kerékpárosokat is. Nekik délután egy órától lesz lehetőségük a vagyonbiztonságot, az ellopott kerékpárok megtalálását segítő Bike safe programban nyilvántartásba vetetni a kétkerekűeket és átvizsgáltatni közlekedésbiztonsági szempontból is. Záróprogramként öt órakor kezdődik a megvilágosodás éjszakája, amikor is kerékpáros felvonulás indul a városba rendőri felvezetéssel.

A megyei rendőr-főkapitányság és a baleset-megelőzési bizottság által szervezett közlekedésbiztonsági nap részeként 17.45-kor megkoszorúzzák a közlekedési balesetben elhunytak emlékművét a Dózsa liget déli végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában