Félpályás lezárás mellett

2018.10.27. 12:00

Zalában tizenkét kilométeren újítanak fel alsóbbrendű utakat

Több zalai mellékúton találkozhatunk felújításokkal a következő hetekben, erről tájékoztatta szerkesztőségünket a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Arany Gábor

Országosan közel 530 kilométeren indul meg teljes körű felújítás a 4 és 5 számjegyű mellékutakon. Ebből Zala megyében összesen 12 kilométeren valósulhat majd meg rekonstrukció, mégpedig vissza nem térítendő európai uniós támogatásból finanszírozva. A beruházás részeként a Zalaegerszeg és Pórszombat közötti 7405-ös úton két szakaszon összesen 570 méteren a kivitelezők már átvették a munkaterületet. Várhatóan a munka 60, illetve 120 napig tart. Szintén az unió által finanszírozott munkák részeként egy kilométer hosszban újulhat meg a 73254-es jelű hévízi bekötő út is. Itt a munka a tervek szerint 120 napig tart.

A Borsfát Lentivel összekötő 7537-es jelű úton 700 méteres szakaszt hoznak rendbe, várhatóan 70 nap alatt. A Dobrit és Csömödért összekötő 7539-es jelű úton pedig 550 méteres szakasz érint a rekonstrukció. Itt a munka várhatóan két hónapig tart. A beruházásban a kivitelezők gondoskodnak az útburkolat kopórétegének profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint szükség szerint a KRESZ-táblák cseréjéről és pótlásáról is. A munkálatok alatt félpályás útlezárásra kell ezeken a helyeken számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában