A generációk együttműködése fontos nemzeti erőforrás

2018.10.27. 07:00

Ünnepséggel köszöntötték az időseket Lovászin

Versekkel, mesejátékkal és zenés műsorral is kedveskedtek a szépkorúaknak a tiszteletükre szervezett ünnepségen.

Korosa Titanilla

A színes műsorban felléptek a helyi óvodások is, örömteli perceket szerezve a vendégeknek Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Az önkormányzat, a helyi idősek otthona, valamint a Vöröskereszt lovászi alapszervezete közösen szervezte az ünnepséget az Olajbányász Művelődési Házba. A meghívottakat először Keszei Erika, a gondozási központ vezetője köszöntötte, majd Léránt Ferenc polgármester, végül pedig Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője beszélt.

– Nem sok alkalom nyílik rohanó világunkban, hogy találkozhassunk azokkal az emberekkel, akikkel egy közösséget alkotunk – mondta Cseresnyés Péter. – A nemzedékek közötti kapocs, a generációk együttműködése, a közösségeink összetartása a nemzetünk legfőbb erőforrásai. A hagyományaink és a szülőföld szeretete nélkül elveszettek volnánk, mindenféle eszménynek, irányzatnak, izmusnak kiszolgáltatva.

A színes műsorban felléptek a helyi óvodások is, örömteli perceket szerezve a vendégeknek Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A köszöntők után színes műsor következett. Felléptek a helyi óvodások és a Buda Ernő Körzeti Általános Iskola 3. osztályos tanulói, Hóbor Alexandra verset szavalt, majd az Olajbányász Nyugdíjas Klub énekkara és a Mixolíd Kamarakórus énekelt a vendégeknek. Végül az Újudvar zenekar műsora zárta a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában