Szektorról szektorra járva versenyeztek

2018.10.30. 07:00

Összesen 182 csukára kértek mérlegelést Pusztaszentlászlón

Közel kétszáz halat fogott az a 34 pecás, aki az elmúlt hét végén részt vett az I. Pusztaszentlászlói Pergetős Horgászversenyen. A helyi tóban többféle ragadozó hal is található, ennek ellenére most csak csukák akadtak horogra.

Gyuricza Ferenc

Bognár Zoltán egy 39 centiméteres csukával Fotó: Gyuricza Ferenc

Pedig a versenykiírás értelmében jelentős mennyiségű pluszponttal jutalmazták volna azokat a horgászokat, akik süllőt, sügért, harcsát vagy éppen balint vesznek ki a vízből – tudtuk meg Jandó Zoltántól, a versenyt szervező horgász­egyesület elnökétől.

– Olyan értékelési szempontokat állítottunk össze a versenyre, amelyek kifejezetten ösztönzik a horgászokat – mondta az elnök. – A kifogott halak minden centimétere után egy pontot írunk jóvá, továbbá azokat a halakat, amelyek meghaladják a tóra érvényes méretkorlátozást, még 10-10 ponttal jutalmazzuk. Ezenfe­lül minden egyes halfaj esetében további száz pontot kaphatott volna a horgász. A másik érdekesség, hogy 37 szektort jelöltünk ki, s a horgászok 10-10 perces időközönként váltottak egymást ezekben, azaz a tavat teljesen körbejárva, annak minden egyes pontján volt lehetőségük a versenyben értékelt ragadózó halak megfogására.

Bognár Zoltán egy 39 centiméteres csukával Fotó: Gyuricza Ferenc

– Nekem negyvencentis egyenhalak jönnek – mondta lapunknak Bognár Zoltán, aki éppen ottjártunkkor, a dél­előtti órákban akasztott le egy csukát a horogról. – Tíz percen belül ez már a negyedik fogás, és összességében az ötödik. A halak fél tízkor indultak meg, bár előtte is szépen mozogtak, de akkor még lefordultak a csaliról.

Bár a fajtagazdagság elmaradt, a horgászok többségének így sem volt oka panaszra, hiszen mindössze három olyan pecás akadt, aki fogás nélkül fejezte be a versenyt. A többiek összesen 182 csukára kértek mérlegelést. A legnagyobb halat, egy 72 centiméter hosszú csukát a zalaszentbalázsi Farkas Gergő fogta, aki 590 ponttal meg is nyerte a versenyt. A második helyen a zalaegerszegi Zsíros Imre végzett 559 ponttal, míg a harmadik egy Szlovéniából érkező horgász, Rudolf Rajsar lett 544 ponttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában