Családkapocs

2018.10.29. 12:00

Lelki nap a családoknak Zalaegerszegen

A Zala megye egy részét is magába foglaló szombathelyi egyházmegyei kerület évente szervez családokat invitáló, egymás jobb megismerését szolgáló és elmélyülést is adó családi lelki napot.

Arany-Horváth Zsuzsanna

Lőrincz József bajai játékfejlesztő fából készült logikai játékaival az alsó tagozatosok ismerkednek Fotó: Katona Tibor

Ezúttal a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiummal és a többi plébániával együttműködve szombaton az iskola épületében szervezte meg a Családkapocs elnevezésű programot.

Az érdeklődő családokat a tornateremben zenés ráhangolódással várták, majd gyermek- és felnőttprogramokat kínáltak. Az utóbbi keretében a jelenlévők a négygyermekes Petőházi-házaspár tanúságtételét hallgathatták meg. Attila és Anita lapunknak is elmondta: 17 éves a legnagyobb és 8 hónapos a legkisebb gyermekük, s azért tartották fontosnak a közösség előtti beszélgetést, mert másokkal is szeretnék megosztani a saját életük kincseinek fényében a hitéleti támasz jelentőségét.

Lőrincz József bajai játékfejlesztő fából készült logikai játékaival az alsó tagozatosok ismerkednek Fotó: Katona Tibor

Kéry Henriett szervező elmondta, az egyházmegye számos pontjáról érkeztek családok, közel 400 fő regisztrált. A részt vevő gyerekeknek szabadulószobával, logikai társasjátékokkal, sporttal, kézműves foglalkozással, technikai-fizikai, biológiai-ökológiai bemutatóval készültek, a felnőttek pedig egyebek közt meghallgathatták dr. Székely János megyés püspök előadását. A szemináriumi beszélgetések során a házasság művészete, a párkapcsolat került előtérbe, a találkozók filmvetítésekkel egészültek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában