Egry József festőművész emlékére

2018.10.21. 21:06

Baráti találkozót és emléknapot tartottak Zalaújlakon

Egry József festőművész emlékére harmadik alkalommal rendeztek Badacsonytomajjal közös baráti találkozót és emléknapot szombaton a dél-zalai településen.

BB

Csuha Piroska, Bujtor József, Lakics Andrea, Böröndi Ferenc, Kós Péter és Fekete Ferenc a díjnyertes csülökpörkölttel Fotó: Szakony

Az Egry József Pályakezdő Képzőművészekért Alapítvány vezetője, Csuha Piroska szívén viseli a település híres szülöttének hagyatékát. A 135 éve született Kossuth-díjas művész hétéves koráig élt Zalaújlakon. S bár Badacsonyban alkotott és horgászott, gyakran visszajárt szülőfalujába, sőt a közeli Garaboncra is.

– Egry József síremléke Badacsonytomajon áll, ezért felvettük az ottani önkormányzattal a kapcsolatot – vette át a szót Böröndi Ferenc polgármester. – A közös főzések, a beszélgetések összefűzték a településeket, s ez remélhetőleg hosszú távon kitart.

Csuha Piroska, Bujtor József, Lakics Andrea, Böröndi Ferenc, Kós
Péter és Fekete Ferenc a díjnyertes csülökpörkölttel Fotó: Szakony

Fekete Ferenc, a Badacsony Sporthorgász Egyesület elnöke szintén örömmel ünnepli Egry festészetét Zalában. Ezúttal ráadásul egy olyan bográcsban készített csülökpörkölttel lepték meg a zalaújlakiakat, mellyel egy gasztronómiai fesztiválon görögországi nyaralást nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában