Nosztalgiáztak

2018.09.21. 07:00

Tejiparosok találkoztak Zalaegerszegen

Hatvankét egykori, illetve jelenlegi „tejes” dolgozó vett részt azon a baráti találkozón, amelyet a megyeszékhelyen rendeztek nemrég a helyi tejipari vállalathoz kötődő érdeklődőknek.

ZH

Kiss Ferenc mellett László Henrietta és Petecsné Marton Mária

A Tejesek Találkozóján – mint arról Kiss Ferenc a szervezők képviseletében lapunknak beszámolt – részt vettek olyan egykori munkatársak is, akik 20-25 éve nem látták egymást. Korábban sokszor felvetődött már egy baráti találkozó igénye, de az ötlet most jutott el a megvalósításig.

Kiss Ferenc mellett László Henrietta és Petecsné Marton Mária

A Piccolo étteremben rendezett összejövetelen Kiss Ferenc mondott köszöntőt, felidézve a zalaegerszegi tejipari vállalat múltját 1950-től egészen 1998-ig. Szólt a cég fejlődéséről, akkori beruházásairól, például az ementáli (Pannónia) sajt termelésének beindításáról, és egyebek közt a sajtérlelő vagy a porító helyiség felépítéséről.

Régi fényképek, relikviák is előkerültek
Fotók: a szervezők

Külön szólt Eke János egykori igazgató munkásságáról, aki 35 évig vezette a vállalatot, s – amint a felszólaló fogalmazott – a fejlesztések atyja volt, így ami 1985-ig létrejött, az „Eke-műnek” tekinthető. Ugyancsak szóba került az üzem privatizációja a megemlékezés során.

Izer Lászlóné Zalaszentgrótról
érkezett a találkozóra

A jelenlévők kinyilvánították, hogy gyakrabban szeretnének találkozni egymással a jövőben, így döntés született arról, hogy valamilyen szervezeti formában (egyesület, klub) tartják majd a kapcsolatot. Megemlékeztek már elhunyt volt kollégáikról is, illetve a beszélgetés közben előkerültek régi fényképek, emléktárgyak. Kiss Ferenc lapunknak jelezte, hogy a város önkormányzatának és Balaicz Zoltán polgármesternek külön köszönetet mondanak a találkozó megszervezéséhez nyújtott támogatásért. ZH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában