Olvasni jó!

2018.09.21. 16:00

Örökbe fogadtak egy-egy könyvet a József Attila Városi Tagkönyvtárban

Csütörtök délután zárult a József Attila Városi Tagkönyvtár idei, „Fogadj örökbe egy könyvet!” akciója.

Arany-Horváth Zsuzsa

Nitsch Erzsébet, Kereki Judit, Főző Laura, Major Árpád és Bogár Imre Fotó: Pezzetta Umberto

Az akció a könyvtár mellett működő JAVK Olvasóinkért Könyvtári Alapítvány kezdeményezésére harmadszor mozgósította az olvasókat. A kampány során ezúttal 34 olvasó fogadott örökbe 53 kötetet, amelyek címlapján szerepel az örökbefogadó neve és ajánlása. A gesztus mögött adomány is gyűlt, amelyet az idén 20 esztendős alapítvány elsősorban gyerekrendezvények finanszírozására költött.

Nitsch Erzsébet, Kereki Judit, Főző Laura, Major Árpád és Bogár Imre Fotó: Pezzetta Umberto

Délután Nitsch Erzsébet, a tagkönyvtár igazgatója szólt a kezdeményezésről, majd Kereki Judit ismertette az akció eredményét. Bogár Imre, az alapítvány elnöke és Főző Laura író, természetgyógyász maga mutatta be a kiválasztott köteteket. A könyvtárosok révén vált ismertté, hogy például Hartmann Miklós, A széna illata című kötet szerzője Gabriel Garcia Márquez Száz év magány című könyvét fogadta örökbe, míg az övét Bogár Imre tartotta érdemesnek a figyelemre e módon. A kedvencek között szerepel Fehér Klára, Gárdonyi Géza, József Attila, Jókai Anna, Paszternak, Golding, Bálint Ágnes egy-egy kötete is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában