A helyi motoros klubokkal

2018.09.07. 14:00

Motoros túrát szervez a kanizsai Thúry Vitézlő Oskola

A Thúry Vitézlő Oskola helyi motoros klubokkal összefogva szeptember 22. és 23. között Zrínyi Miklós téli hadjáratának emlékére motoros túrát szervez.

Benedek Bálint

Vörös András Fotó: Szakony A./Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az eseményről a szervezők tegnap az oskola belvárosi székhelyén tartottak sajtótájékoztatót. Vörös András, az oskola vezetője elmondta: a végvári hagyományőrzés és vitézség előtti tiszteletadás jegyében nemcsak Thúry Györgyre lehet emlékezni, hanem a nagyszerű hadvezérre, Zrínyi Miklósra is.

– Épp ezért Zrínyi téli hadjáratának útvonalán motoros túrát szervezünk – folytatta Vörös András. – A 240 kilométeren Berzence, Babócsa, Szigetvár és Pécs érintésével érkezünk meg Eszékre. Megállunk azokon a nevezetes helyeken, ahol Zrínyi az ottani helyőrséget, várat elfoglalta.

Vörös András Fotó: Szakony A./Zalai Hírlap

A H-Turul Motoros Klub tagja, dr. Kolonics Bálint örült a felkérésnek, hiszen új élményekkel gazdagodhatnak a tagjaik. Sőt szeretnék, ha további motorosok csatlakoznának a túrához, hogy minél többen hajthassanak fejet a nagy hadvezér emléke előtt.

Egy nappal az indulás előtt, szeptember 21-én 18 órakor pedig Marosi Attila tanár a téli hadjáratról tart előadást a vitézlő oskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában