Soron kívüli ülés

2018.09.28. 07:00

Díjemelésekről döntött a közgyűlés Nagykanizsán

Többek között a háziorvosi, a gyermekorvosi és a fogorvosi ügyeleti díjak emeléséről döntött csütörtökön délutáni, soron kívüli összejövetelén a város önkormányzati közgyűlése.

Pásztor András

A tegnapi közgyűlésen elhangzott: Nagykanizsán a felnőtt és gyermek háziorvosi ellátáshoz kapcsolódó ügyeletet az Egészségügyi Alapellátási Intézmény működteti az egészségbiztosítóval kötött szerződés alapján. A központi ügyelet Nagykanizsa és öt kistelepülés – Liszó, Újudvar, Hosszúvölgy, Fűzvölgy, Homokkomárom – lakosainak (49 185 fő) ellátását biztosítja. Az ügyelet vonatkozásában kettős finanszírozási rendszer érvényesül, melynek értelmében a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által nyújtott finanszírozást – annak elégtelensége esetén – az önkormányzat kiegészíti. Az idei évben ezen hozzájárulást 48,8 millió forintra tervezték, ám a testület az óradíjak emeléséről döntött, hogy az ügyeletben való részvétel vonzóbb legyen az orvosok számára. A közgyűlés a munkanapi ügyeletért járó óradíjat 200 forinttal, azaz 3200 forintról 3400 forintra, a hétvégi óradíjakat 600 forinttal, azaz 3400 forintról 4000 forintra, míg az ünnepnapi óradíjakat 500 forinttal, azaz 3700 forintról 4200 forintra emelte. A döntés következtében pedig az éves önkormányzati kiegészítés 1,2 millió forinttal növekedett, vagyis összességében 50 millió forintra nőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában