Vidámság

2018.09.03. 14:00

Felvonultak a hagyományőrző csoportok a Lendvai Szüreten

Több mint nyolcszáz felvonulója volt az idei, 39. alkalommal megrendezett Lendvai Szüretnek. A szombat délelőtti program a multikulturalizmus jegyében zajlott: magyar, szlovén, horvát, szerb és roma csoportok mutatták be hagyományaikat, de még a helyi Krisna-tudatúak is csatlakoztak a látványos menethez.

Gyuricza Ferenc

A csentei felvonulók már a szüreti időszak végének hangulatát idézték meg Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

Az idei Lendvai Szüret – az utóbbi néhány évben kialakult formának megfelelően – a térség kulturális és gasztronómiai programjait összefogó Vinarium fesztivál keretein belül zajlott, de megőrizte korábbi jellegét is. Mindez azt jelenti, hogy a Lendvai Szüret a megelőző hét végén tartott bográcsfesztivállal együtt a térség legnagyobb idegenforgalmi rendezvénysorozatának vált részévé.

A csentei felvonulók már a szüreti időszak végének hangulatát idézték meg Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

Szombaton délelőtt 11 órától a város főutcáján felvonuló csoportok nemcsak a szüretre, hanem az egyéb aratási-betakarítási időszakra jellemző munkafolyamatokat elevenítették fel, valamint az azok végét jelentő vidám ünnepi hangulatot is bemutatták. A csoportok között ezúttal is rengeteg volt a magyar nemzetiséghez kötődő közösség, de érkeztek felvonulók az anyaországból is.

A felvonulást követően gasztronómiai bemutatók, hagyományőrző programok színesítették még a napot, de a városi könyvtár is bekapcsolódott a rendezvényhelyszínek sorába, ott többek között bábelőadásokkal várták az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában