72 éves volt

2018.09.06. 07:00

Elhunyt dr. gróf Bethlen István

Kedden 72 éves korában meghalt dr. gróf Bethlen István, az erdélyi gróf Bethlen család tagja. Cseresnyés Péter miniszterhelyettes Facebook-oldalán így emlékezett: a gróf úr szinte hazajárt Nagykanizsára, köszönöm az éveken át tartó közös munkát, együttműködést és támogatást.

Benedek Bálint

Dr. gróf Bethlen István 72 éves volt Fotó: Archív

Dr. gróf Bethlen István 1946-ban született Kolozsváron, apja dr. bethleni gróf Bethlen László jogász, az Erdélyi Szövetkezetek elnöke, országgyűlési képviselő volt, édesanyja széki gróf Teleki Katalin. Közgazdasági, filozófiai és államtudományi végzettséget szerzett külföldi egyetemeken. Bethlen 1990 és 1994 között az MDF országgyűlési képviselőjeként dolgozott, 1994-től a Magyar Páneurópai Unió elnöki tisztét töltötte be.

Dr. gróf Bethlen István 72 éves volt Fotó: Archív

Gróf Bethlen István éveken át állandó vendége volt a kanizsai Bethlen-bálnak, aminek megrendezését Bethlen István egykori miniszterelnök, volt kanizsai parlamenti képviselő emléke, életútja inspirálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában