E-sportolók bázisa

2018.09.24. 14:00

Az egerszegi e-sport játékosok csapatban küzdhetnek

Szombaton este adták át a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnok emeletén az E-sport Team zalaegerszegi bázisát, amelyet 5 millió forinttal támogatott a zalaegerszegi önkormányzat, Balaicz Zoltán a megnyitón elmondta, reméli, a sportcsarnok és környezete a számítógépes videójátékokban elért sikerek mellett a tényleges testmozgásra is inspirálják a fiatalokat.

Arany-Horváth Zsuzsa

A fiatalok ismerkednek a sportcsarnok emeletén elhelyezett számítógépekkel Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Bánhegyi Péter az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője tájékoztatta a résztvevőket arról, hogy régi vágya teljesült ezzel az E-sport iránt elkötelezetteknek, hiszen így mód nyílik hazai bajnokságban és a nemzetközi színtéren való megmérettetetésre, méghozzá csapatban. A videó játékosok ugyanis már e módon törnek a világhírnévre.

A fiatalok ismerkednek a sportcsarnok emeletén elhelyezett számítógépekkel Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A lehetőségekről Bíró Balázs a Magyar E-sport Szövetség elnöke szólt a fiatalokhoz, miután megtekintették a magas minőségű számítógépekkel felszerelt különtermet. A szervezők jóvoltából a jelen lévők, köztük a szülők Bányai Fanni pszichológustól kaptak útravalót a függőség elkerülésére. A szakember lapunknak elmondta, a csapatjáték segít ebben, de a magányosan játszókat is csak akkor fenyegeti, ha amúgy is vannak érzelmi-lelki gondjaik. A különböző képességek fejlesztésében (reflex, reakcióidő, angol nyelv) pedig hasznos is lehet ez a tevékenység.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában