Nyári gyerekek az iskolapadban

2018.08.31. 17:01

Tanévnyitó a zalaegerszegi Dózsa-iskolában

A nyári zsivaj helyét e napokban átveszi a csengőszó, iskolába sereglik a diákság.

Zalában is sok ezer diák folytatja hétfőtől tanulmányait, illetve kezdi meg elsősként. Utóbbiak közül 134-en a Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola padjaiban. Az intézményben pénteken tartották az évnyitót, előbb a Petőfi 600 tanulója, majd a Dózsa tagiskola közel ugyanennyi diákja vonult ünneplőben az udvarra.

A Dózsában 75 első osztályost köszöntöttek, akiket szüleik mellett volt óvónőik, dadusaik is elkísértek az évnyitóra. Volt okuk a büszkeségre és a tapsra, hiszen a műsort az 1.a és az 5.a osztály csapata adta. A Pál Mónika tanítónő által összeállított program a Nyári gyerekek a Balaton parton című számmal kacsintott vissza a vakációra, de aztán táska került a vállakra, s az érdemjegyek is bemutatkoztak 1-től 5-ig.

Az évnyitó műsor egyik jelenete, az iskolába járó idősebb testvérek felsegítik a táskát az elsős kistestvérek hátára

Makovecz Tamás intézményvezető beszédében örömét fejezte ki, hogy mind a két iskolában 3-3 első osztályt tudtak indítani. E vonzerő az intézményben alkalmazott egyedülálló pedagógiai program mellett a pedagógus kollégák felkészültségének tudható be – mondotta. Bejelentette, hogy egy hét múlva avatják a Dózsa-iskola alapítványi forrásból és önkormányzati támogatással megújított játszóterét, továbbá tornaterem építés, valamint külső burkolatcsere és energetikai felújítás is részét képezi az idei terveknek.

Az év újdonságaként említette az elektronikus napló bevezetését, 2018 végére már minden szülő digitális felületen nyerhet teljes betekintést gyermeke előmenetelébe.

Az 1.a osztály több mint harminc tanulóját a tankönyvek mellett jókedvű lufik is várták az osztályteremben

Az évnyitó keretében vehették át okleveleiket a Cambridge-i kisnyelvvizsgát tett gyerekek. Mint Drávecz Csabáné tagintézményvezető elmondta, a két tanítási nyelvű képzésben részt vevő 3., 4., és 5. osztálynak nyílt erre módja tavasszal, emelkedő szinten. A dolgozatokat külföldön javították, s mostanra érkeztek meg az eredmények. A diákok és a tanárok teljesítményét dicséri, hogy a 21 harmadik osztályos nyelvvizsgázó 99 százalékos eredményt ért el a megmérettetésen (felkészítők: Sebestyénné Bánki Beáta és Péterfi Salamon Szilvia), a 22 negyedikes 87 százalékot produkált (Müller Hollósy Erika és Sebestyénné Bánki Beáta), a 14 ötödikes pedig 81 százalékon teljesített (Bangó Tímea és Varga Zsuzsanna). Az intézmény – akárcsak székhelyiskolája, a Petőfi – 10. éve indít két tanítási nyelvű osztályokat. Eddig két végzős évfolyam hagyta el a tanintézetet, s a nyolcadikosok zöme sikerrel tette le a C típusú államilag elismert nyelvvizsgát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában