Az ország távoli pontjáról is jöttek

2018.08.16. 10:30

„Ördögi” lapjárás a gelsei ultiversenyen

Tizenhetedik alkalommal ültek asztalokhoz szombaton a kártyázás szerelmesei, hogy az országos Hét Ördög Kupa keretében összemérjék ultitudásukat.

Szabó Zsófia

Képünkön „partiban” az Ultiliga tagjai, Vági Péter, Lekics László, Kauth István és Kauth László Fotó: Gergely Szilárd

Tislér Árpád főszervező elmondta: sokan, hetvenen neveztek a versenyre. Nemcsak a környékről érkeztek játékosok, hanem az ország távoli pont­jai­ról, Budapestről, Felcsútról, Kaposvárról, Győrből is.

– Ma már jegyzik és előkelő versenynek számít ultis körökben a Hét Ördög Kupa, amely egy helyi legendáról kapta a nevét – jelezte. – Így is próbáljuk öregbíteni a falu hírnevét.

Képünkön „partiban” az Ultiliga tagjai, Vági Péter, Lekics László, Kauth István és Kauth László Fotó: Gergely Szilárd

A délutánba nyúló ultipartit Szegedi Ferenc, Gelse első embere nyitotta meg. Ezt követően vette kezdetét az „ördögi” kártyajáték, melyen végül a Herendről érkezett Varga István győzedelmeskedett. Második a gelsei Hajdu László, 3. a megyeszékhelyi Srágli György lett. A legjobb női versenyző címet a kanizsai Zsidiné Nászer Éva kapta, a vigaszkupát pedig a kaposvári Horváth István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában