Modellek, festmények, táncok

2018.08.09. 09:35

Kiállítások is nyíltak a szentpéterföldei falunapon

Kiállításokkal és kulturális műsorral ünnepeltek a helyiek a falunapon az elmúlt hétvégén.

Korosa Titanilla

Kerka táncegyüttes mozgatja a falut

Vasárnap rendezték meg a hagyományos falunapot a településen, ez alkalomból két helyi alkotó is kiállítással mutatkozott be.

RC Modell kiállítás

Először Pete Richárd, a zalaegerszegi Munkácsy Mihály Szakgimnázium és Szakközépiskola diákja mutatta be a közönségnek RC modelljeit: autókat, repülőgépeket és helikoptereket. Mint megtudtuk, a kiállító 10 éve foglalkozik modellezéssel, tagja a megyeszékhelyi modellező klubnak, főként a repülő alkalmatosságok érdeklik, robbanómotoros és elektromos gépek is. A szimulációs programok után a megépített modelleket távirányítással „élőben” is kipróbálja. Jelenleg mechatronikai technikusnak tanul, és a jövőben is szeretne ezen a területen továbbtanulni és dolgozni. A kiállítás mellett más szerepet is vállalt a fiatalember a falunapon. A program kezdetén az általa a településről drónnal készített videofelvételt is levetítették. Pete Richárdtól azt is megtudtuk, hogy gyakran készít környékbeli rendezvényeken is drónfelvételeket.

Kerka táncegyüttes mozgatja a falut

A rendezvényen emellett megtekinthette a közönség a településre egy éve beköltözött festőművész, Mihail Volkov alkotásait. Az Európa több országában is kiállító, taskenti származású grafikus, festőművész az ünnep alkalmából egy képet is ajándékozott a falunak. Mihail Volkov 1993 óta él Magyarországon, korábban rajztanodát alapított Szolnokon és élt Budapesten is.

Volkov Mihail festőművész ajándéka a falunak

A program további részében kulturális műsor várta az érdeklődőket, melyben fellépett Némethné Baksa Eszter, az Őrség mesemondója, Nagy Bendegúz és Németh Kitti társastánc-bemutatóját láthatták, majd a gutorföldi tánccsoport és a Kerka Táncegyüttes is színpadra lépett. A kerkások az előadásukat követően táncházba hívták az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában