Szigetelik és festik

2018.08.09. 07:00

Iklódbördőcén napelemmel fűtik az imaházat és hivatalt

Elkezdődött az imaháznak és az önkormányzati hivatalnak otthont adó épület felújítása. A munkálatokról Sabján Krisztián polgármester számolt be lapunknak.

Korosa Titanilla

Az épület előtt Sabján Krisztián polgármester Fotó: Korosa

– Pályázatot nyertünk a településképet meghatározó épületek felújítására – tájékoztatott Sabján Krisztián. – A támogatás segítségével rendbe hozatjuk az imaházként és polgármesteri hivatalként is szolgáló épületet.

A tetőcsere már több mint 10 éve megtörtént, azóta más munkálatot nem végeztünk itt, a település más közösségi épülete újult meg. Most a felújítással energetikai korszerűsítésre is sor kerül, a munkák során háromrétegű, új nyílászárókat építenek be, 15 centiméter vastag hőszigetelést kap az épület, szigetelték a padlásrészt is, és elvégzik a külső festést. A bejáratok fölé előtetőt helyeznek. A belső teret pedig nem gázkonvektorokkal fűtjük majd, hanem kiváltjuk elektromos fűtéssel egy 3 kilowattos napelem segítségével.

Az épület előtt Sabján Krisztián polgármester Fotó: Korosa

Mindezen túl kialakítanak egy közel 300 négyzetméteres térköves parkolót a hivatalként szolgáló épületrész mellett. A továbbiakban a térköves járda építését szeretnék folytatni, valamint a külterületi utak felújítását elvégezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában