Start közmunkaprogram keretében

2018.08.17. 11:00

Biztonságosabb és szebb is lesz a járda Kerkakutason

Tovább épül a járda a zalai településen, a Kossuth utcán, a régi betonjárda helyén egy újabb szakaszt burkolnak le a munkások. A beruházás a Start közmunkaprogram keretében zajlik.

Gyuricza Ferenc

Jobbról: Fábián Ferenc, Bödő Zoltán és Hegyi Imre építi az új járdát Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A település négy éve csatlakozott a közmunkaprogramhoz, s mint azt Kámán László polgármester lapunknak elmondta: tevékenységük sok más településhez hasonlóan a község közterületeinek gondozására irányul. Jelenleg kilenc főt foglalkoztatnak.

– Az önkormányzati tulajdonban lévő zöldterületek kaszálása, a mezőgazdasági, külterületi utak és az árkok karbantartása mellett belekezdtünk egy járdafelújítási programba is – magyarázta a polgármester. – A régi, rossz állapotú járdát térburkolással váltjuk ki. A település leghosszabb utcájában, a Kossuth utcában, az önkormányzati épülettől indultunk, és minden évben annyit haladunk, amit az anyagi kondícióink lehetővé tesznek. A térköveket vásároljuk, erre a közmunkaprogram lehetőséget biztosít, a munkát azonban teljes egészében a saját dolgozóink végzik.

Jobbról: Fábián Ferenc, Bödő Zoltán és Hegyi Imre építi az új járdát Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Kámán László szerint a térburkolat nemcsak a biztonságos gyalogos közlekedést szavatolja, de esztétikusabb megjelenésével a falukép javításához is hozzájárul. Jelenleg a Kossuth utca azon szakaszán dolgoznak a munkatársaik, amely a Petőfi utcához csatlakozik, és a munkálatok ez utóbbinak egy rövidke részét is érintik.

– Ha itt végzünk, akkor erre az évre a járdaépítés befejeződik – tette hozzá a polgármester. – A felújítást azonban szeretnénk folytatni, ezért lehetőség szerint továbbra is részt kívánunk venni a közmunkaprogramban. Reményeink szerint jövőre is lesz erre lehetőségünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában