Turizmus

2018.08.15. 08:00

Az Európa kulturális fővárosa címre vágynak Lendván

Felkerülni Közép-Európa turisztikai térképére, ezt a célt tűzte ki maga elé a határon túli város önkormányzata. A merész elképzelést siker koronázta, többek között az olyan eseményeknek köszönhetően, mint a bográcsfesztivál vagy a híres lendvai szüret.

Gyuricza Ferenc

Anton Balazsek polgármester (jobbra) és Szűcs Dejan, az Európa kulturális fővárosa projekt koordinátora Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Többek között erről esett szó azon a sajtótájékoztatón, melyet tegnap tartott munkatársaival Anton Balazsek polgármester. A rendezvényen az augusztus 18. és szeptember 1. között megrendezendő IV. Vinarium fesztivál részleteit is ismertették, hiszen az említett, egykor önálló lendvai attrakciók is ennek a programsorozatnak képezik részét. Előbbit augusztus 25-én tartják, utóbbira egy hétre rá kerül sor. A Vinarium fesztivál keretében ezenfelül négy további programhelyszínen mintegy félszáz rendezvénynek ad helyet a város.

Anton Balazsek polgármester (jobbra) és Szűcs Dejan, az Európa kulturális fővárosa projekt koordinátora Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

– Az utóbbi években Lendva a vezető idegenforgalmi célpontok egyikévé vált, és a kulturális turizmus területén is egyre népszerűbb – hangsúlyozta Anton Balazsek. – A nyári hónapokban több mint 170 kulturális és szórakoztató rendezvényt szerveztünk, amelyeken turisták és helyi lakosok egyaránt részt vesznek. Nagy vágyunk, hogy elnyerjük a 2025. évi Európa kulturális fővárosa címet. Szeretnénk kihasználni a lehetőséget, és megmutatni, hogy méltóak vagyunk erre az elismerésre.

Anton Balazsek azt is elmondta, a bográcsfesztivál előestéjén, augusztus 24-én írják alá partnereikkel – többek között néhány magyar önkormányzattal is – azt a megállapodást, amellyel a társak az Európa kulturális fővárosa projekthez nyújtanak Lendvának támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában