Finomságok

2018.08.02. 08:00

Asztal méretűre nyújtották a rétestésztát Zajkon

Tökös-mákos, káposztás, burgonyás és darás-meggyes.

Benedek Bálint

A réteskészítés hagyományait elevenítette fel az említett töltelékekkel tegnap a település művelődési házában a Letenyei Borbarát Hölgyek Társasága. Az összejövetel ötletét az adta, hogy a tagok többsége nincs tisztában a zalai finomság elkészítésének fortélyaival. Hóbor Károlyné szerint a tökéletes rétes tésztája lisztből, tojásból, egy jó pohár fehérborból és étolajból áll össze. Az asszonyok pedig jól dolgoztak, hiszen a könnyű, szinte papírvékony tészta a nyújtást követően az egész asztalt befedte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában