Finomságok
2018.08.02. 08:00
Asztal méretűre nyújtották a rétestésztát Zajkon
Tökös-mákos, káposztás, burgonyás és darás-meggyes.
Benedek Bálint
A réteskészítés hagyományait elevenítette fel az említett töltelékekkel tegnap a település művelődési házában a Letenyei Borbarát Hölgyek Társasága. Az összejövetel ötletét az adta, hogy a tagok többsége nincs tisztában a zalai finomság elkészítésének fortélyaival. Hóbor Károlyné szerint a tökéletes rétes tésztája lisztből, tojásból, egy jó pohár fehérborból és étolajból áll össze. Az asszonyok pedig jól dolgoztak, hiszen a könnyű, szinte papírvékony tészta a nyújtást követően az egész asztalt befedte.
Rétesnyújtás
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre