A jubileumot Keszthelyen ünnepelték

2018.08.25. 16:00

A társadalomba való beilleszkedést segítik

Tíz éve alakult újjá az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége zalai szervezete. A jubileumot Keszthelyen ünnepelték – ez a város a megyei szervezet székhelye.

Keszey Ágnes

Nehéz, de nagyon hálás szakmát űznek az egyesület munkatársai – így fogalmazott a jubileumi ünnepségen köszöntőjében Manninger Jenő országgyűlési képviselő. Az ÉFOÉSZ értelmi fogyatékos felnőttek és gyermekek segítésével foglalkozik, a megyében közel kétszáz tagja van. A fő cél, hogy a társadalomba minél jobban beintegrálják az értelmi fogyatékkal élőket.

A megyében működő önérvényesítő csoportok mutatták be műsorokat – képünkön a zalaegerszegi tagok, akik jelbeszéddel adtak elő egy dalt

- Feleségem, aki régebb óta kapcsolatban van a Zalaegerszegen dolgozókkal, mindig elmondja nekem, hogy a legfontosabb az, hogy az értelmi fogyatékosok minél többször együtt tudjanak lenni épekkel, mert akkor érezhetik azt, hogy ténylegesen megbecsüljük őket. Az ő szervezésében volt egy rendezvény, ahol értelmi fogyatékosok és ép gyermekek voltak közösen. Sokkal nagyobb rend és fegyelem volt, mintha külön-külön lettek volna és nagyon figyeltek egymásra- idézte fel az országgyűlési képviselő.

A megyében működő önérvényesítő csoportok mutatták be műsorokat – képünkön a zalaegerszegi tagok, akik jelbeszéddel adtak elő egy dalt

AZ ÉFOÉSZ segíti tagjait a hátrányok leküzdésében és az önállóság megteremtésében. Önérvényesítő csoportokat működtetnek, ezekben kiemelt téma az önismeret, az önérvényesítés és az érdekképviselet.

A megyében működő önérvényesítő csoportok mutatták be műsorokat – képünkön a zalaegerszegi tagok, akik jelbeszéddel adtak elő egy dalt .

- A fogyatékos személyeket segítjük saját maguk megismerésében, lehetőségeik feltérképezésében, az emberi kapcsolatok megélésében, életük sokszínűbbé tételében, a szabadidő eltöltésében, a gondok megbeszélésében, saját érzelmeik és gondolataik megbeszélésében , a társadalmi szabályok megerősítésében – mondta el Marton Ágnes megyei elnök. Az ÉFOÉSZ történetét Németh Valéria alelnök idézte fel, majd az önsegítő csoportok mutatták be műsoraikat.

Németh Valéria és Marton Ágnes mutatta be az ÉFOÉSZ megyei szervezetét
Maninger Jenő országgyűlési képviselő köszöntötte a jubileumi ünnepség résztvevőit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában