Több vendég érkezett

2018.08.31. 12:30

A nyári szezonra fejlesztésekkel is készültek a fürdőben

Az elmúlt hét hónap során több mint 350 ezer vendég kereste fel a zalakarosi fürdőt, ami a tavalyi időszakhoz képest közel 10 százalékos növekedést jelent.

Szabó Zsófia

A vendégek nagyobbrészt komplex szolgáltatást vettek igénybe Fotó: Gránit Gyógyfürdő Zrt.

Erről is beszélt szezonértékelőjében Cziráki László, a zalakarosi Gránit Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója, aki jelezte: többségében magyar vendégeket fogadtak. Körülbelül 70 százalékos volt a belföldiek aránya, és a nyári időszakban a két-három gyermekkel érkező családok voltak legtöbben, de Európa több pontjáról is sok látogató kereste fel a fürdőt.

– Csehországból, Ausztriából, Németországból, Horvátországból és Szlovéniából is jöttek hozzánk – részletezte Cziráki László. – Legtöbben a csehek voltak. Továbbra is terveink között szerepel a külföldi vendégszám növelése.

A vezérigazgató hangsúlyozta: a vendégek nagyobbrészt komplex – tehát nem egy – szolgáltatást vettek igénybe. Az effajta jegyekből közel 225 ezret értékesítettek az elmúlt hónapokban.

A vendégek nagyobbrészt komplex szolgáltatást vettek igénybe Fotó: Gránit Gyógyfürdő Zrt.

A nyári időjárás meglehetősen rapszodikus volt. A kánikulát esős, hűvösebb napok előzték meg. Mindezt azonban nem érzékelték a fürdő látogatottságán.

– A benti létesítményt ekkor többen keresték fel – folytatta Cziráki László. – A beltéri gyermekvilágban, az élményfürdőben és a gyógy­vizes medencékben sokan pihentek. S az időjárástól függetlenül a különböző programjaink is népszerűek voltak. Voltak állandó rendezvényeink, köztük gyermekanimációval szórakoztattuk a fürdőzőket, de itt rendeztük meg az év legnagyobb vízipisztoly csatáját is. Emellett strandfoci kupát is rendeztünk, ahová a média­válogatott és sok helyi csapat érkezett. A strandok éjszakáján pedig volt telt házas éjszakai fürdőpartink is.

A nyári szezonra, amely szeptember végéig tart, fejlesztésekkel is készültek. Felújították a sportmedence gépészetét és a strandi gyermekvilág burkolatait, valamint bevezették a szelektív hulladékgyűjtést.

A korszerűsítések végére nem kerül pont. Cziráki László közölte: idén megkezdődik a gyógycentrum felújítása, majd terveik szerint jövőre egy modern szaunavilág építése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában