Gyermekosztály új színben

2018.07.02. 12:00

Megújultak a Keszthelyi Kórház Csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályát díszítő mesefigurák

Az elmúlt hat évben a kíváncsi gyermekek kezei elmaszatolták őket.

zaol.hu

A szombathelyi „Kézfogás a gyermekekért” Szociális Egyesülettel karöltve egy keszthelyi baráti társaság úgy döntött, hogy ezeket a kedves illusztrációkat helyrehozza, vagyis kijavítja az elkenődött rajzokat.

Az eredeti képeket Zalaveczki Zita, helyi festőművész készítette, aki szintén részt vett a felújításban.

 

Szép Marianna, óvónő, Életfa Óvoda, Keszthely Fotó: Wágner Réka

Az osztályvezető főorvos asszonnyal, Dr. Mischl Olgával történt egyeztetés után két napig folyt a munka a kórtermekben és a folyosókon. Ezzel egy időben zajlott a tisztasági festés is, hogy a gyerekeknek még szebb környezetet teremtsenek a gyógyuláshoz.

Hodosi Júlia, művészeti vezető, „Kézfogás a gyermekekért” Szociális Egyesület, Dr. Mischl Olga, osztályvezető főorvos, Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály, Keszthelyi Kórház, Wágner Réka, szervező, Szép Marianna, óvónő, Életfa Óvoda, Keszthely,Fotó: Bernáth Zsolt

Az Egyesület célja többek között az is volt, hogy felhívja a figyelmet az önkéntességre és kedvet csináljon környezetünk és közösségünk jobbá tételéhez.

Hodosi Júlia, „Kézfogás a gyermekekért” Szociális Egyesület, Szombathely
Szép Marianna, óvónő, Életfa Óvoda, Keszthely, Fotó: Bernáth Zsolt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában